Ostatnio znalazłam przepis w książce
kucharskiej na lody i postanowiłam się nim z Wami podzielić. Od dzisiaj
co tydzień będę pisała jakiś przepis na słodkości i nie tylko. Taki nowy
dział pt. "Gotuj z pasją". ;-)
Lody malinowo-jogurtowe
Porcje: 4
Przygotowanie i czas mrożenia: 5 godz. 20 min.
Składniki:
50 g, czyli 1/4 szklanki cukru pudru
300 g mrożonych malin
4 łyżki płynnego miodu
500 g jogurtu naturalnego
Składniki:
50 g, czyli 1/4 szklanki cukru pudru
300 g mrożonych malin
4 łyżki płynnego miodu
500 g jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
Miksuj cukier puder i maliny, aż stworzą gładką masę.
Dodaj miód i jogurt, i miksuj znowu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Przełóż masę do pudełka, w którym ją zamrozisz. Zamknij pudełko i włóż je do zamrażarki na co najmniej 5 godzin.
Przed podaniem zanurz łyżkę do lodów w kubku z gorącą wodą i nabieraj nią kulki lodów. Nakładaj do miseczek lub kubków. Możesz udekorować malinami.
Dobra rada:
Im dłużej lody są w zamrażarce, tym lepszą mają konsystencję.
Miksuj cukier puder i maliny, aż stworzą gładką masę.
Dodaj miód i jogurt, i miksuj znowu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Przełóż masę do pudełka, w którym ją zamrozisz. Zamknij pudełko i włóż je do zamrażarki na co najmniej 5 godzin.
Przed podaniem zanurz łyżkę do lodów w kubku z gorącą wodą i nabieraj nią kulki lodów. Nakładaj do miseczek lub kubków. Możesz udekorować malinami.
Dobra rada:
Im dłużej lody są w zamrażarce, tym lepszą mają konsystencję.
Obrazek nie jest mojego autorstwa.
Planuję zrobić te lody, jak będę miała wolną chwilę.
Macie jakieś pomysły na posty tematyczne? O czym chcecie czytać więcej?
Piszcie w komentarzach:-).
Obserwujcie i komentujcie bloga:-D.
Wiktoria♥♥♥
Kiedy zapraszasz na lody??M.
OdpowiedzUsuń